Mina 2 senaste löppass.

I lördags tillbringade jag nästan hela dagen i Malmö, annat i Folketspark med min mamma och min dotter. Där är så fint! Perfekt för barn, massor av aktiviteter. När vi skulle därifrån passade jag på att springa från folketspark till Ön i Limhamn där mina föräldrar bor. Medan min mamma tog bilen med min dotter.  Man får ta de tillfällen som ges. Det är inte alltid så lätt att få till löppass utan löparvagnen, inte nu när vi håller på med renovering och min sambo är fullt upptagen med det. Iallafall.. Stadslöpning brukar det inte bli för mig, så det var roligt med lite variation. En 12 kilometers runda från Folketspark, till centrum, längst kanalen, förbi parken vid stadsbiblioteket, ner mot turning torso och västra hamnen, vidare mot ribban, sprang längst havet mot limhamn och avslutningsvis hamnade jag hos mina föräldrar på ön. En riktigt härlig runda där vädret visade sig på sin bästa sida. Mycket som hände runt omkring, annat än vad jag är van vid. Haha. Dock gick inte rundan jättelätt eftersom, smart som jag var, åt lunch 10 minuter innan jag började springa haha! Falafel, gott var det. Men blev tungt i kroppen.. Hade tänkt springa en längre runda men fick dra ner den, från 20 km till 12 km. Det gör inget, så är det ibland. Försöker springa efter känslan i kroppen så mycket som möjligt. Ibland blir det längre, ibland kortare & ibland håller jag mig till den tänkta rundan. 

I måndags blev det ytterligare en 12 km runda, denna gången på morgonen, en av dem vanliga rundorna. Med löparvagnen. Ack så blåsigt, motstånd nästan hela vägen... skåne...! Men solen sken, blommor längst vägarna, fåglarna kvittrade och det var valborg. En härlig kombination.

Dagens TUNGA löppass!

Dagens löppass imorse, nästan 1 mil med min löparvagn Babyjogger city elite (och självklart även min dotter ;)) ..Som somnar gott när jag springer! Detta pass är det jag drar mig mest för.. Det är TUNGT att springa med denna vagn. Hjulen behövs smörjas & skruvar behövs skruvas åt m.m.. men det har jag inte gjort än även fast jag klagat på det i någon månad nu.. HMM kanske dags att ta tag i det? Jag ser det som så sålänge att det ger bättre träning när det är tungt motstånd..! Ni ska se mig i uppförsbackarna haha! Det går INTE snabbt! Dagens pass blev iallafall 9,5 km med en snitthastighet på 5:16 min/km. Nöjd. Inte jätteroligt medan jag sprang.. tungt & vindmotstånd halva rundan. Men känslan efter är oslagbar. Alla pass kan inte vara roliga. Men något som är gemensamt med exakt alla pass är att det alltid är en härlig känsla efteråt :) Och det är den känslan jag har i tanke när jag inte alla gånger känner för att gå ut och springa! Vad gör ni när er motivation tryter? 

Hitta den rätta skon!

På min "att köpa lista" står högst upp ett par nya löparskor! Jag har ett par nu som jag är väldigt nöjd med: Under armour speedform conquer turbulence. Visste inte ens att Under armour gjorde löparskor innan. Köpte dem utan att kolla upp något om dem, när jag dessutom var gravid och inte hade löpning i sikte på många månader. Tänkte ha dem när jag var på gymmet och ut och gå promenader efter graviditet. Men det har visat sig blivit de bästa, skönaste löparskor jag haft! I snart 1,5 år. Har löpt med dem i ca ett halvår. Använder dem till både långpass och kortare pass, till skogsrundor och till asfalt. Till och med när jag springer på löpbandet..  haha. Så JA jag behöver verkligen ett par till. Vilka ska man välja är frågan?! Det finns såå många löparskor. Jag var och kollade rundor igår på både Staduim & Team sportia. Men hittade tyvärr inga. Jag letar efter ett par med lågt drop då jag lätt får benhinneinflammation annars. Det finns inte många skor med lågt drop kom jag fram till..  SÅ mitt sökande fortsätter. Jag frågade inte mindre än Jonas Colting efter tips & han tyckte jag skulle satsa på ett par Salming! Som han har sammarbete med & har hjälpt till med produktutveckling. Fastnade verkligen för Salming i både text & utseende. Nu är frågan var dessa finns.. Vill gärna prova dem. Finns ju några olika modeller.. Ger sökandet ett nytt försök idag! Annars blir det en beställning :) Berätta gärna vilka favoritskor du har till dina olika löppass och vad som är viktigt för dig när du letar nya! Detta är verkligen en djungel för mig..!

Hej & välkommen till min blogg! Detta är min träningsdagbok mot mitt första marathon nu i sommar. Häng med på min resa också. Här får du läsa om min vardag med fokus på träning & allt som hör till.